rozi


vili


robin


13092134_559253527578892_8815356545931255397_n

Nem akartam kutyát. Idő, elkötelezettség és felelősség.
Aztán jött Ő. Célzott irányú mentés volt: harcoltatott,de be nem vált, így prédának használt, fél éves, élősködőkkel és sebekkel teli szőrgombóc.
Az első másodpercben kialakult kapocs ellenére hevesen tiltakoztam, így meghúzva a határvonalat, ideiglenes gazdaként néhány hónap alatt megtaláltam neki azt az embert, akiben az életre szóló társát láttam.
De van az a forgatókönyv, amit nem mi írunk, így megint néhány hónap elteltével visszakerült hozzám. Ekkor döntöttem úgy, hogy – véletlenek nincsenek – nekünk egymás mellett a helyünk. Új napirend, lakásátrendezés, felszerelés, teljes orvosi kontroll, rengeteg együtt töltött idő, állandóság…így próbáltam meggyőzni, hogy az élete már nem csak hónapokra bontott periódusokból áll, hanem egy örökre szóló kapocs.
Idill.
Lett volna. Ha nem lett volna életének az az első hat hónapja, amikor olyan viselkedésmintát kapott, hogy bizony, ha életben akar maradni, akkor agresszívan kell fellépni fajtársaival szemben. Gyakorlatban nem tudtunk úgy sétálni, kifutóra menni,

orvosnál várakozni, hogy ne akart volna nekimenni más kutyáknak, ne visított volna, ne húzott volna.
Meglehetősen kellemetlen visító kutyával végigvonulni egy városon, macerás (és lehetetlen) csak akkor közlekedni, amikor más élőlény nincs az utcákon. Stresszeltem. Ettől meg ő stresszelt és csak rosszabb lett. Kevésnek éreztem magam a feladat megoldásához, de nem akartam “így maradni”. Ha valami nem működik, azt meg kell javítani. Így kutyaiskola mellett döntöttem. Google – Miskolc – kutyaiskola – találat. Hagyományos rendszerű képzésbe kóstoltunk bele,rögtön azt éreztem, hogy nem ott a helyünk. Nem az a mi utunk, hogy jól megrángatom, megfojtogatom, aztán mintha mi sem történt volna megyünk tovább. Ráadásul csoportban, ott ahol nekünk már a lélegzetvétellel is problémánk van, nem hogy az engedelmes feladatokkal.
További keresgélés után találtunk Szandira, és a háznál képzés “szolgáltatásra”. Már az első találkozáskor meglepődtem, ugyanis nem a központi problémával kezdtünk, hanem azzal, hogy milyen is a mi viszonyunk, hogyan működünk együtt, ki a főnök (falkavezér). Hát…nem én voltam. Házi feladat és első lépés: viszonyrendezés. Határozott javulás kezdődött. Ám rájöttem, hogy a háznál képzés nem egy tanfolyam, sokkal inkább konzultáció, ami után saját magam kell, hogy kőkeményen megdolgozzak a fejlődésért, alkalmazva a kapott instrukciókat.
Menet közben derült ki, hogy Szandi mögött a Miskolci Ebnevelde áll, így egy idő után eljött a pillanat, hogy szocializációs céllal, csatlakozzunk egy csoporthoz.

Csatlakoztunk. És a kezdeti sikerek után úgy éreztem ugyanazzal a lendülettel esünk vissza. Hibakeresés közben elhangzott a kulcsmondat: ” kutyáink a tükreink”. Ha a gazdi nem érzi magát jól a bőrében a kutya sem fogja, ha ideges, a kutya is az lesz…stb. Leesett a tantusz, ha békében vagyok önmagammal, nem parázom túl, hogy jajj úristen az én kutyám már megint hogy fog viselkedni, akkor sokkal könnyebb, mert ő is felveszi ezt a rezgésszintet és ugyanúgy fog működni, ahogy én. Tükör.
Amióta tudom, hogyan kell egy-egy helyzetet kezelni, azóta tudom azt is, hogy nincs kezelhetetlen helyzet. Ettől nyugodtabb vagyok, ettől a kutyám is nyugodtabb. Végtelen sikerláncolat ez. Ma már nem csak csoportban működünk problémamentesen, hanem alapengedelmes gyakorlataink is mennek, és egy egy új akadályt is sikerrel tudunk venni. Nem vagyunk tökéletesek, de úgy élünk együtt, hogy mindenki a saját rangjában önmaga, és méltón büszke a társára.

Az ebnevelést nyugodtan átkeresztelhetnénk emberneveléssé. Ezt tanítja az Ebnevelde: ha pozitív vagy, ha akarsz jobb ember lenni, ha akarsz figyelni a társadra, ha meg akarod őt érteni, akkor olyan kutyád lehet, amilyet szeretnél. Nem a kutya kulcs, hanem a gazda.
Ezért a tanításért, felismerésért és hozzáállásért örök hálával tartozom Szandinak és Szabinának.Köszönjük! Réka és Inez


 

 

Douggie kutyusunk igazi mintapéldája annak, hogy minden kutya tanítható, és megéri foglalkozni velük. Mikor kezdtük a tanfolyamot, a falkán belüli szerepek feje tetején álltak, sétálni nem lehetett a szó szoros értelmében, a kutyánk “repült” a póráz végén. A kapcsolatunk sem volt túl szoros, szinte semmiben nem hallgatott ránk. A tanfolyam végére megtanultunk sétálni, újra mi lettünk a falkavezérek és a játék is élmény kutyának-gazdinak. Nagyon köszönjük nektek lányok, rengeteget segítettek!

Andris és Viktor

 

 

 


Frissen örökbefogadott, fiatal kutyámmal vettünk részt az alapfokú tanfolyamon. Rengeteget tanultunk a nagyon felkészült, nyugodt, kedves oktatóktól. IGEN! IGEN! Én is. 😀
Barátságos hangulatban készültünk, gyakoroltunk hétről-hétre. 😀 Bármikor kérdezhettünk.Türelemmel, nagy szakértelemmel, kellő odafigyeléssel válaszolt Szabina és Szandi, és kutyabarát Segítőik. Az ott tanultak abszolút beépültek az én és a Kutyám mindennapjaiba. Persze, a tanulás még csak most kezdődött , de mint minden más tanulást sok-sok gyakorlás kell kövessen. Éppen ezért az Ebneveldében folytatjuk majd a kiművelésünket.😀😀
Szívből ajánlom tanfolyamaikat minden kutyásnak!!!😀 MMárta

 

 


Örökbe fogadott kutyáink vannak. A kicsi már tavaly bemutatta, hogy türelmes oktatókkal és türelmes gyakorlással csodákra képes a mi kis őnfejű, makacs tacskókeverékünk.
Az éven családunk tagja lett egy “túl lelkes” labrador is.
Ismét bizonyított a jól összeszokott és ismét a végletekig türelmes kis csapat. Miro kutyánk is óriási változáson ment át, és csillogó szemekkel fogadja a jól kiérdemelt dícsérő szavakat….és nem csak a jutifalatot😀
Nagyon jó hangulatú volt minden egyes alkalom,amit együtt töltöttünk. Bár varázspálcát tényleg nem kaptunk a kutyáinkhoz, de rengeteg hasznos dolgot tanultunk. Igazán mondhatom, hogy kifejezetten sajnálom,hogy már vége a tanfolyamnak. A kutya is és én is nagyon vártuk minden egyes foglalkozást.
Köszönjük, hogy itt lehettünk. Orsi és Miro

 


 

 

Nekem bejött az egész tanfolyam hangulata. Tetszett a szakmai hozzáértés, a feladatok felépítése, az otthoni gyakorlás számonkérése.
Én egy olyan tanfolyamot kerestem, ami nem a verésre alapszik, és itt megtaláltam az én és a kutyám számára megfelelő stílust. Teljes volt a bizalom Felétek.
Amiért mentünk, azt kaptuk, azóta élvezetesebb a minden napi sétánk.
Köszönjük: Kázmér és Andi

 

 

 

 


Bizakodva indultunk útnak, jó buli lesz, a kutyával csak az lehet. Majd megkezdődött az első foglalkozás és hirtelen az az érzésem támadt, hogy eltévesztettük a célt, mert a mi kis nebulónk még nem igazán tűnt iskolaérettnek. Sőt szó volt róla, hogy házi feladat is lesz, ami őszintén szólva már általános iskolában sem volt az erősségem, illetve a tanfolyam végén vizsgázni is fogunk. Ekkor még mit sem sejtettünk a szemkontaktus lényegéről, de ez esetben spontán is ment, a kutyával egymásra néztünk kérdőn, hogy fussunk vagy maradjunk. A kutya az előbbi mellett döntött, félős lévén, emiatt is jelentkeztünk a tanfolyamra, főként szocializációs célzattal. De falkavezérként én döntöttem: MARADUNK, még az sem rettentett el, hogy kilátásba helyeződött a lényegesen nagyobb kutyákkal való összeengedés (viszonyítási alap: az enyém 4 kilós törpe tacsi lányka). Na jó, ehhez társult némi aggodalom, ami az idő előrehaladtával szertefoszlott. Az órákat élveztük, főleg én a kutya kicsit lassabban vette fel a ritmust, de a végére ő is belejött. Amikor úgy alakult, hogy kihagytunk egy órát, a lehető legrugalmasabban kaptunk lehetőséget a pótlásra. A tanfolyamot élményekkel és látványos fejlődéssel zártuk. Köszönjük mindkettőt és a sok-sok képet is, ami a tanfolyam során készült!
Péter (Falkavezér), Médi (a nebuló), Betti (projekt menedzser), Bella (gazdi és másodfalkavezér).


 

 

 

Nagyon hasznos volt számomra ez a tanfolyam, szerintem minden kutyatulajdonosra ráférne, hogy elvégezzen egy ilyet. Azt hiszem sikerült elsajátítani a kutyák tanításának, kezelésének alapjait persze van még hová fejlődni. A képzés hangulata, az oktatók hozzáállása példa értékű nem bántam meg, hogy Titeket választottalak! Radóczy Gergely

 

 


 

 

 

Nagyon hasznos volt a kölyök kutya tanfolyam. Sokat segített a kutya – emberekhez és más kutyákhoz – szocializálásában. Egy jól működő “használati utasítást” kaptunk a kutyánkhoz, ami megkönnyíti a mindennapi együttélést.

 

 

 


Nagyon meg vagyunk elégedve a tanfolyammal, az oktatók profik, nagyon jól meg van szervezve minden, és jól van felépítve a megtanulnivaló is. Nagyon tetszik, hogy több oktató, illetve segítők is jelen vannak az órákon, így meg lehet oldani, hogy egyénileg is rögtön segítsenek, ha valakinek problémája akad. Az is jó, hogy a saját fegyelmezett kutyusaik is ott vannak. Jó ötlet, és nagyon hasznos volt az elméleti óra, Rékát, a kutyaimitátort külön dicséret illeti! 🙂 Bár a házi feladat megírásához nem mindig volt kedvünk, elismerjük, hogy nem árt az ismeretek memorizálásához. A hangulat jó az órákon, az oktatók jól egyensúlyoznak a szigor és lazaság között, senkinek nem kell kellemetlenül éreznie magát, ha valamit nem tud, vagy nem sikerül. A mi kutyusunk nevelésével vannak problémáink, de a tanfolyam sokat segített ezeknek a megértésében és kezelésében.

Szabóné Nagy Gyöngyi, lánya Csilla, és kutyájuk Zara


Ettől jobb sulit nem találhattunk volna! Sokáig gondolkoztam, és kértem tanácsot ismerősöktől, hogy mit tegyek Szofival, hogy ne ugráljon, hogy jól nevelt legyen. Nem akartam szigorral, és büntetéssel nevelni, így hát jött a tükör módszer és TI lányok. Nagyon sokat tanultunk, és valóban tükröt mutatott Szofia, mi az ami nem megy kettőnknek. Igaz, hogy nem csak a kutya tanul nálatok, hanem a gazdi is. Amit szerettünk volna azt egyenlőre elértük, alapokra helyeztük. Innen kell tovább építenünk, és szorosabbra fűznünk a kapcsolatot kettőnk között.
Tudom, ha kérdésem van akkor nyugodtan feltehetem felétek, és segíteni fogtok! Minden órát nagyon vártunk, és élveztük a tanulást,a gyakorlásokat.A suli hangulata szuper, nem merev és szigorú, persze ha kell akkor nektek is van erősebb hangotok !Összegezve mi azt kaptuk a sulitól, és az oktatóktól amit vártunk, vagy talán többet is!
Már nagyon várjuk a középfokú tanfolyam kezdetét, addig is tanulunk, gyakorolunk! Nagyon sok sikert kívánunk a további munkátokhoz, és mindent köszönünk! Judit és Szofia


Szuperek vagytok! 😁 Imádom hogy nem csak vezényszavakat tanulunk, hamem egy életmódot.

Nagyon jól éreztük magunkat a tanfolyam alatt szerintem mondhatom, hogy mind hárman. Nálunk fontos cél volt, hogy jobban tudjuk kontroll alatt tartani a kutyánkat, illetve, hogy szocializálódjon, tanuljon meg finoman kommunikálni más kutyákkal. A célunkat még nem értük el teljesen, de a fejlődés látszik, a tanult dolgokat igyekszünk életmódunk részévé tenni és tovább gyakorolni a kitűzött cél érdekében.

Rea, Gergő és Linda

 


 

 

Nagyon jó és hasznos volt a tanfolyam. Nekünk nagyon sokat segített, mert kutyánkkal szűk családi körben nem voltak problémák, viszont ingergazdagabb környezetben már igen, ezek kezelésére nagyon jól megtanított a tanfolyam. Roland & Odin

 

 

 


Nagyon hasznosnak találtam a sulit, sokat tanultunk a kutyámmal. Szinte a nulláról indultunk. Magunkhoz képest mérföldekre vagyunk a kezdetektől, még ha nem is minden tökéletes. A kommunikáció sokat fejlődött közöttünk, sokkal magabiztosabb vagyok azáltal, hogy tudom, mit várhatok el a kutyámtól. Egymást tanítottuk az elmúlt hetekben. El nem tudtam képzelni, hogy mit fogok kezdeni a klikkerrel, hogy fogom tudni használni. Azóta rájöttem, az egyik legjobb dolog a tanításhoz. Mindenkinek csak ajánlani tudom. A tanulás örömet okoz a gazdinak és a kutyának is. Erika és Maya

 


 

Én személy szerint imádtam a sulit, ahogy szépen lassan elkezdtem megtanulni a kutyám nyelvén. Az előtte elképzelhetetlen dolgok (laza pórázon séta ) szépen lassan egyre jobban mentek . Sajnos a mi kapcsolatunk nem volt túl jó mikor megkezdtük az iskolát , gyakorlatilag semmibe vett engem , es a legérdekesebb a dologban hogy a szabályok ,a tiltasok mellett megis egyre közelebb kerültünk egymáshoz . Végre megint azt érzem hogy szeretem őt es nem a bosszankodást mert éppen valamit megint tönkre tett . Mindig szívesen mentem minden egyes órára , jo kis csapat alakult ki. Hiányozni fog. Viki és Jenny

 


 

Nagyon hasznos volt Rionak és rengeteget változott, mióta járunk. Örültem, hogy bármilyen kérdéssel fordulhattam hozzátok és ti mindig megpróbáltátok a Rionak legmegfelelőbb megoldást megtalálni. Nagyon jó ötletnek tartottam a házi feladatot, mert jó motiváció volt a tanuláshoz/gyakorláshoz. Sikerült sokat fejlődni, de még hosszú az út, sok tanulni való van még. Fogunk is járni az alapfokozóra, és várjuk a középfokot. Nagyon örülünk, hogy vagytok és hozzátok fordultunk, mert ilyen segítséget és igazi megoldást a problémákra sehol máshol nem kaptunk. Éva és Rio


 

 

Kutyusunk sokat fejlődött, sokkal engedelmesebb lett és jobban figyel rám/ránk, sokszor látszik, hogy várja az utasítást. A szeparációs szorongás még nem teljesen múlt el, de tisztába vagyunk vele, hogy ez egy folyamat. Az órák általában jó hangulatban teltek. Sándor és Mandula

 

 


 

Nagyon felkészült és elkötelezett oktatókat ismerhettünk meg Szabinában és Szandiban. Az órák jó hangulatban teltek, maximális odafigyelést kaptunk. Folyamatosan megkaptuk az órák anyagát videókkal együtt. A kutyánk sokat fejlődött, az, hogy még nem merjük elengedni, az abból adódik, hogy még nem érezzük úgy 100 %-ban, hogy megbízhatunk benne, hiszen még csak három hónapja van velünk. Ez egyedül a gyakorláson és a türelmünkön múlik. Kriszta és Sanyi

 

 


 

Hatalmas élmény volt egy nagyon jó csapattal. Amit a regisztrációkor beírtam,hogy mit szeretnék elérni a kutyámmal azt el is értem úgy gondolom. Jó volt a társaság,ls már most rossz belegondolni,hogy vasárnaponként nem lesz suli. A lehető legjobb döntés volt mind Boldizsár mind a mi részünkről. Köszönünk mindent! Imádunk Titeket és a Segítőket! Anna és Boldi

MegosztásShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás