A jelenlegi járványhelyzetre tekintettel a Háznál képzés és magánórás szolgáltatásainkat egyedi igények alapján ONLINE konzultáció és tanácsadás keretében van lehetőségünk lebonyolítani!

E-mail: info@miskolciebnevelde.hu

Facebook: www.facebook.com/miskolciebnevelde

Kérjük mindenki megértését és együttműködését amíg a helyzet nem javul!

Mitől más az egyéni képzés? 
  • A kutya-gazda pároshoz igazodó rugalmas oktatás, ahol  a foglalkozások személyre szabottak, ezért alaposabban lehet a problémákra fókuszálni.
  • Az oktatás a kutya-gazda páros ritmusában halad.
  • Egyedi problémáknál, egyéni megoldásokkal. 

Mikor ajánljuk:

 • Nem szeretne csoportos képzésben részt venni.
 • Változó időbeosztás esetén.
 • Vizsgára felkészítés (alapozások, vizsga szituációk gyakorlása).
 • Egyedi életkörülmények miatt.
 • Egyéni helyszínen (akár otthon, erdőben, városi környezetben mezőn…stb. )
 • Foglalkozások ára*:
  • kutyaiskolán 5500.-/alkalom,
  • háznál: 5500.-/alkalom (Miskolc területén belül, vidékre +útiköltség)
  • * Árváltozás jogát fenntartjuk

Kiknek ajánljuk? 

 • Akik a szoros időbeosztásuk miatt nem tudnak rendszeresen eljárni a csoportos foglalkozásainkra.
 • Akiknek olyan elképzelésük illetve céljuk van, melyet a csoportos és tanfolyami foglalkozásokon nem tudnak megvalósítani.

Napjainkban előfordulhat, hogy időbeosztása miatt egy Gazdának nincs lehetősége tanfolyamon részt venni, esetleg az életkörülményeik változása folytán(pl. költözés, kisbaba születése) van szüksége segítségre.

Egyre több Kutya tulajdonost érintő probléma, hogy a Gazda nem tudja vállalni Kutyájával a csoportos kiképzésen való részvételt, mivel Kutyája agresszívan nyilvánul meg, csahol, figyelemzavarokkal küzd vagy más szorongásos problémája van.
Olyan eset is elfordul, amikor a Gazdi “még” nem ismeri annyira Kutyáját, hogy tudná, hogyan fog viszonyulni más kutyákhoz, s ezért kéri az egyéni oktatást, ahol fel tudjuk mérni a kutya temperamentumát, szociális viselkedését.
Az egyéni oktatás történhet az iskolában, illetve háznál.

Adott Kutya-Gazda páros egyéni problémájának felmérése után saját programtervet készítünk, felmérjük, hogy a Családnak milyen megszokott szabályrendszere van, amihez igyekszünk a Kutyát beilleszteni, Következetességgel pedig elérni, hogy hosszútávú fejlődést érhessünk el a tréningek során.

A kutya és Gazdája saját terhelhetőségének ütemében igyekszünk a nem kívánt viselkedést megszüntetni.

Mit jelent, hogy problémás eset?

Azt gondolom, hogy minden olyan rögzült és beégett viselkedési minta, felvett rossz szokás, mely veszélyezteti a Kutya saját testi épségét illetve Mások testi épségét.

Néhány példa:

 • Nem lehet egyedül hagyni, mert sír, egyfolytában ugat, bepisil, bekakil, szétrág, megrongál mindent
 • Szorong az új helyzetekben
 • Megtámadja, morogja az embereket: Járókelőket, Gyerekeket, Családtagokat illetve a saját Gazdáját
 • Megtámadja fajtársait: nem tud semmilyen VAGY csak ellentétes nemű kutyákkal együtt játszani és sétálni.
 • Megtámad és elpusztít más élőlényt: Macskát, Madarat…stb.
 • Nagyon fél fajtársaitól-esetleg elmenekül vagy meg is támadja őket
 • Retteg az emeberektől- esetleg megkapja őket
 • Önveszélyes: önmagát veszélyeztető helyzeteket nem méri fel helyesen, és nem kerüli ki azokat
 • Apátiában szenved: a kutya nem hajlandó senkivel kapcsolatot teremteni, csak a Gazdival, vagy csak a vele együtt tartott kutyával

Legfőbb célunk:

Egészséges, kiegyensúlyozott kapcsolat kialakítása Kutya és Gazdája között.
A kutya szociális kapcsolatainak fejlesztése, Csoportfoglalkozásokra való fokozatos beszoktatás.

Mit tegyünk, ha szerintünk kutyánk problémás?

Egy előre egyeztetett időpontban lehetőség van arra, hogy az iskolán vagy az Ön otthonában szakértőnk megállapítsa, valóban „problémás”-e a kutya?

Időpont egyeztetés:

Leitnerné Cseke Alexandra 

E-mail: info@miskolciebnevelde.hu

2020. június – 2020. december: Szülési szabadságon vagyok!

 


Leitnerné Cseke Alexandra – Tanítványaim és véleményük a tréningekkel kapcsolatosan

Réka és Inez13092134_559253527578892_8815356545931255397_n

Nem akartam kutyát. Idő, elkötelezettség és felelősség.
Aztán jött Ő. Célzott irányú mentés volt: harcoltatott,de be nem vált, így prédának használt, fél éves, élősködőkkel és sebekkel teli szőrgombóc.
Az első másodpercben kialakult kapocs ellenére hevesen tiltakoztam, így meghúzva a határvonalat, ideiglenes gazdaként néhány hónap alatt megtaláltam neki azt az embert, akiben az életre szóló társát láttam.
De van az a forgatókönyv, amit nem mi írunk, így megint néhány hónap elteltével visszakerült hozzám. Ekkor döntöttem úgy, hogy – véletlenek nincsenek – nekünk egymás mellett a helyünk. Új napirend, lakásátrendezés, felszerelés, teljes orvosi kontroll, rengeteg együtt töltött idő, állandóság…így próbáltam meggyőzni, hogy az élete már nem csak hónapokra bontott periódusokból áll, hanem egy örökre szóló kapocs.
Idill.
Lett volna. Ha nem lett volna életének az az első hat hónapja, amikor olyan viselkedésmintát kapott, hogy bizony, ha életben akar maradni, akkor agresszívan kell fellépni fajtársaival szemben. Gyakorlatban nem tudtunk úgy sétálni, kifutóra menni, orvosnál várakozni, hogy ne akart volna nekimenni más kutyáknak, ne visított volna, ne húzott volna.
Meglehetősen kellemetlen visító kutyával végigvonulni egy városon, macerás (és lehetetlen) csak akkor közlekedni, amikor más élőlény nincs az utcákon. Stresszeltem. Ettől meg ő stresszelt és csak rosszabb lett. Kevésnek éreztem magam a feladat megoldásához, de nem akartam “így maradni”. Ha valami nem működik, azt meg kell javítani. Így kutyaiskola mellett döntöttem. Google – Miskolc – kutyaiskola – találat. Hagyományos rendszerű képzésbe kóstoltunk bele,rögtön azt éreztem, hogy nem ott a helyünk. Nem az a mi utunk, hogy jól megrángatom, megfojtogatom, aztán mintha mi sem történt volna megyünk tovább. Ráadásul csoportban, ott ahol nekünk már a lélegzetvétellel is problémánk van, nem hogy az engedelmes feladatokkal.
További keresgélés után találtunk Szandira, és a háznál képzés “szolgáltatásra”. Már az első találkozáskor meglepődtem, ugyanis nem a központi problémával kezdtünk, hanem azzal, hogy milyen is a mi viszonyunk, hogyan működünk együtt, ki a főnök (falkavezér). Hát…nem én voltam. Házi feladat és első lépés: viszonyrendezés. Határozott javulás kezdődött. Ám rájöttem, hogy a háznál képzés nem egy tanfolyam, sokkal inkább konzultáció, ami után saját magam kell, hogy kőkeményen megdolgozzak a fejlődésért, alkalmazva a kapott instrukciókat.
Menet közben derült ki, hogy Szandi mögött a Miskolci Ebnevelde áll, így egy idő után eljött a pillanat, hogy szocializációs céllal, csatlakozzunk egy csoporthoz.
Csatlakoztunk. És a kezdeti sikerek után úgy éreztem ugyanazzal a lendülettel esünk vissza. Hibakeresés közben elhangzott a kulcsmondat: ” kutyáink a tükreink”. Ha a gazdi nem érzi magát jól a bőrében a kutya sem fogja, ha ideges, a kutya is az lesz…stb. Leesett a tantusz, ha békében vagyok önmagammal, nem parázom túl, hogy jajj úristen az én kutyám már megint hogy fog viselkedni, akkor sokkal könnyebb, mert ő is felveszi ezt a rezgésszintet és ugyanúgy fog működni, ahogy én. Tükör.
Amióta tudom, hogyan kell egy-egy helyzetet kezelni, azóta tudom azt is, hogy nincs kezelhetetlen helyzet. Ettől nyugodtabb vagyok, ettől a kutyám is nyugodtabb. Végtelen sikerláncolat ez. Ma már nem csak csoportban működünk problémamentesen, hanem alapengedelmes gyakorlataink is mennek, és egy egy új akadályt is sikerrel tudunk venni. Nem vagyunk tökéletesek, de úgy élünk együtt, hogy mindenki a saját rangjában önmaga, és méltón büszke a társára.

Az ebnevelést nyugodtan átkeresztelhetnénk emberneveléssé. Ezt tanítja az Ebnevelde: ha pozitív vagy, ha akarsz jobb ember lenni, ha akarsz figyelni a társadra, ha meg akarod őt érteni, akkor olyan kutyád lehet, amilyet szeretnél. Nem a kutya kulcs, hanem a gazda.
Ezért a tanításért, felismerésért és hozzáállásért örök hálával tartozom Szandinak és Szabinának.Köszönjük!


11156812_923608107690457_720372115_n

Orsi és Bella

“Bella az első kiskutyánk. Nagyon sokat fejlődött a tréningek alatt. Megmutattad, hogyan neveljem jól. Így mostanra már hallgat rám, ha kérek tőle valamit megcsinálja. Ennek ellenére még mindig nagyon játékos és sok rosszaságot csinál, de nem lehet rá haragudni 🙂

Az az óra volt a legjobb mikor elhoztad a saját kutyádat, szerintem.”


11160102_1047238405305289_869225673_n

Adrienn és Bonifác

“A tréning veled nagyon hasznos volt, sokat fejlődött. Azóta is használjuk a klikkert, ezt is tőled tanultuk.”


11160453_809556275804975_2026504660_n

Anita és Balu

“Nagyon jó volt, hogy megtaláltunk mert a megyében eddig nem találtam Tükör módszert alkalmazó trénert. A problémáinkra – beagle semlegesítés, szófogadás, ágyra nem felugrálás rögtön megmutattad a megoldást. Szuper hangulatúak voltak az oktatások és fő szempont a rugalmasság is meg volt.

Nagyon hálás vagyok, hogy rád találtunk 🙂 Maximálisan elégedett vagyok mai napig gyakorolunk :)”


Névtelen

Marika, Iza és Bella

“Precíz, rugalmas, kutyaszerető, gyakorlatias, bevált, hasznos és hatékony módszerekkel innovatívan oktat, mely nem megerőltető sem gazdinak sem kutyának. Összességében a kutyám jól nevelt kiegyensúlyozott barátságos igazi családtaggá formálódott!

KÖSZÖNJÜK ALEXA CSAK IGY TOVÁBB!”


Kinga és Roxy

11228907_451756824995230_7144457741056487276_n

“Nagyon szépen köszönjünk Roxyval hogy segítettél nekünk a félénkségen. Már köszöni szépen, remekül van és nem fél, sem kint, sem bent ha jönnek hozzánk. Egyre jobban jön ki belőle az őrző ösztön illetve már a másik két kutyával is szépen játszanak egymással, nincs veszekedés. Bejött a kövekkel teli palack csörgetése.

Nagyon szépen köszönjünk azt a rengeteg munkát, amit belénk fektettél. Nagyon megérte. 🙂 “

MegosztásShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás